Att tänka på innan man får hemstäd

Att anlita en hemstädningstjänst kan vara en mycket hjälpsam och bekväm lösning för de som inte har tid eller ork att själva städa sina hem. Innan man bokar en hemstädningstjänst, finns det dock några saker man bör tänka på för att förbereda sig på det bästa sättet.

 1. Bestäm vad som ska städas.
  Det är viktigt att bestämma vad som ska städas i förväg så att hemstädarna vet vad de kan förvänta sig och kan planera sin tid därefter. Bestäm vilka rum som ska städas och vad som behöver städas i varje rum. Om du vill ha något extra gjort, som till exempel fönsterputsning eller ugnrengöring, se till att informera hemstädarna om detta på förhand.
 2. Rensa upp innan
  Rensa gärna upp innan hemstädarna kommer hem till dig, se till att rensa upp så mycket som möjligt. Plocka undan saker från golvet, städa undan disken och rensa bort eventuella leksaker och prylar som ligger och skräpar runt om i hemmet. Detta kommer att underlätta städningen och hjälpa hemstädarna att fokusera på de mest besvärliga områdena.
 3. Informera om eventuella husdjur
  Om du har husdjur, se till att informera hemstädarna om detta på förhand. Om dina husdjur är oroliga eller rädda för nya människor kan det vara en bra idé att hålla dem borta från hemstädarna under tiden de arbetar. På så sätt minskar du risken för att dina husdjur ska stressas och hemstädarna kan arbeta mer effektivt.
 4. Tillgång till utrustning och produkter
  Säkerställ att hemstädarna har tillgång till utrustning och produkter Innan hemstädarna kommer hem till dig, se till att du har städtillbehör och produkter tillgängliga för dem att använda. Detta inkluderar dammsugare, mopp, rengöringsmedel och annat material som kan behövas för att städa hemmet. Om du inte har tillräckligt med utrustning eller produkter, se till att informera hemstädarna om detta så att de kan ta med sig det de behöver.
 5. Ge tydliga instruktioner
  När hemstädarna kommer hem till dig, se till att ge dem tydliga instruktioner om vad du förväntar dig av dem. Detta kan inkludera vilka områden du vill att de ska fokusera på och eventuella specifika önskemål du har. Om du har några speciella rengöringsbehov eller allergier, se till att informera hemstädarna om detta på förhand.

Sammanfattningsvis är det viktigt att förbereda sig på rätt sätt innan man bokar en hemstädningstjänst för att säkerställa att städningen går smidigt och effektivt.

Läs mer om vår tjänst Hemstäd och be om en offert!

Gillar du denna artikel?

Dela på Facebook
Dela på Linkdin

Hemstäd

Vi erbjuder lokalvård av högsta kvalité med skräddarsydda lösningar för en ren och trivsam fastighet. Låt ett proffs ta hand om städningen så att ni kan fokusera på det ni är bäst på.

Kostnad: 220:-/timme (efter RUT)

Boka möte: